Pelajar CeDS Berbakat Besar Dalam Acara Menembak

Muhaffiz Hamid dilahirkan di Hospital Pasir Mas, Kelantan pada tanggal 27 Februari 1997. Beliau mendapat pendidikan awal di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Sekolah Kebangsaan Sri Ciku 1, Gua Musang.Beliau menyambung pengajian di Sekolah Menengah Kebangsaan Ciku 2 sehingga tingkatan 3.Berdasarkan kecemelangan akademik dan ko-kurikulum beliau ditawarkan menyambung pengajian di Maktab Tentera Diraja Sungai Besi.

Muhaffiz Hamid memilih program Diploma Teknologi Kejuruteraan Mekanikal, CeDS, UTHM sebagai pilihan pertama untuk menyambung pengajiannya.Program ini dipilih berdasarkan kurikulum yang menjurus kepada melahir tenaga mahir dalam bidang teknologi kejuruteraan mekanikal dan seterusnya menyumbang kepada pembangunan negara.

Beliau telah menjadi johan bagi 2 kategori (Individu & berkumpulan) dan seterusnya membawa kontigen UTHM mendapat tempat kedua keseluruhan dalam pertandingan Ujian Kemahiran Menembak Rela (UKMR) tahun 2015 anjuran Jabatan Sukarelawan Malaysia.

Biodata

NAMA Muhaffiz Bin Hamid
PROGRAM Diploma Teknologi Kejuruteraan Mekanikal
PENGAJIAN 1 DAJ

Pencapaian Akademik

PEPERIKSAANTAHUNPENCAPAIAN
UPSR 2009 5A
PMR 2012 7A 1B
SPM 2014 6A

Kategori Pertandingan

KATEGORITARIKHPENCAPAIAN
Individu Relawan Kategori M-16 26 hingga 28 Oktober 2015 Johan
Jatuh Piring Kategori Relawan Menembak M-16 Johan

Foto 1: Muhaffiz Hamid - Kategori Individu.

Foto 2: Muhaffiz Hamid (5 dari kiri) bersama kontingen UTHM.